Noskaidroti ”Purnavu muižas” kausa 2013 ieguvēji

12.06.13 | Purnavu Muiža

  

Rezultāti

Nedēļas nogalē Straupes pagastā, sporta klubā ”Mārkulīči” norisinājās gadskārtējās šaušanas sacensības ”Purnavu muižas” kauss 2013 un Latvijas čempionāts šaušanā SK-35 disciplīnā. Par prestižo kausu un 5000 latu balvu fondu sesto gadu pēc kārtas sacentās teju 100 mednieku no visas Latvijas un Lietuvas.

Sacensībās tika noskaidroti labākie šāvēji trīs disciplīnās. Šaušanā ar gludstobra ieroci pa ”Skrejošu mežacūku” 35 metru distancē (SK-35) uzvaru guva Agnis Dombrovics, sportingā pirmo vietu izcīnīja Gatis Zommers, medību šaušanā ar vītņustobra ieroci dalībnieks no Lietuvas - Arunas Pračkaila. Prestižo „Purnavu Muiža” kausu 2013 kompleksajā šaušanā ieguva Mārtiņš Gaņģis. Sacensību dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt spēkus un meistarību gan individuālajā, gan komandu ieskaitē. Papildus ”Purnavu muižas” kausa 2013. izcīņai norisinājās arī sporta kluba ”Mārkulīči” ”pneimatika un supermednieks” sacensības. 

Rolands Orlovskis, Latvijā lielākā medību centra “Purnavu muiža” īpašnieks un sacensību organizators:„Jau sesto gadu pēc kārtas vienuviet pulcējam Latvijas labākos medniekus un šaušanas sporta entuziastus, lai noskaidrotu ”Purnavu muižas” kausa uzvarētājus. Priecē, ka šogad sacensībās piedalījās liels skaits profesionāļi un azartiski mednieki no dažādiem Latvijas reģioniem, kā arī no Lietuvas. Kausa izcīņas laikā visiem medniekiem bija iespēja ne tikai pārbaudīt spēkus un meistarību dažādās šaušanas disciplīnas, bet arī apspriest jaunākās tendences un izvērtēt aizvadīto medību sezonu. ”Purnavu muižas” pieredze rāda, ka sacensības veicina pieredzes apmaiņu un jaunu medību zināšanu apgūšanu. Arī turpmāk veicināsim Latvijas medību kolektīvu komunikāciju, rīkojot medību sacensības un piedāvājot pieredzes  apmaiņas iespējas.”

Sacensības norisinājās visas dienas garumā ar pirmajiem šāvējiem dodoties uz startu jau agrā rīta stundā, bet pēdējiem sacensību dalībniekiem izdarot šāvienus līdz ar tumsas iestāšanos. Sadarbībā ar ”Dan Sukker” īpašu pārsteigumu sacensību dalībniekiem un skatītājiem bija sagatavojis šefpavārs Mārtiņš Sirmais – meža gaļas gatavošanas meistarklasi un degustāciju.

Vērtēšana un apbalvošana

Sacensību uzvarētāji tika noteikti pēc labākā vingrinājuma punktu summas. Sacensības uzraudzīja un rezultātus apkopoja tiesneši no sporta kluba ”Mārkulīči” un medību centra ”Purnavu muiža”.

Kompleksajā šaušanā pirmās vietas laureāts tika apbalvots ar ”Swarovski” diaskopu, otrās vietas ieguvējs ar medību fotokameru ”Blue Sun”, un trešās vietas ieguvējs ar elektrisko nažu asināmo.

Visiem dalībniekiem bija iespēja piedalīties loterijā, kurā galvenā balva bija jauns ierocis Blaser R93 Professional. Kopējais izlozes balvu fonds sastādīja vairāk nekā 5000 latu. Visas balvas no medību veikala ”Purnavu muiža”.

Search engine powered by ElasticSuite