Pirmo reizi Eiropas čempionātā kombinētajā medību šaušanā piedalīsies komanda no Latvijas

30.06.14 | Purnavu Muiža

Latviju pirmo reizi Eiropas čempionātā kombinētajā medību šaušanā, kas norisināsies Somijā šā gada 04.-06. jūlijā, pārstāvēs nacionālā sporta šāvēju komanda sešu dalībnieku sastāvā. Sportisti cīnīsies par medaļām četrās dažādās šaušanas disciplīnās – pa lidojošu mērķi tranšejas stendā, kompaksportingā, ar vītņstobra ieroci 100m distancē pa stāvošu mērķi, kā arī 50m distancē pa kustīgu mērķi.

Čempionātā uz šo brīdi dalību ir pieteikušas 13 valstu nacionālās komandas - Norvēģija, Zviedrija, Somija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Slovākija, Slovēnija, Ungārija, Itālija, Čehija, Austrija un Vācija.

Latvijas sporta šāvēju komandas izveidošanu, kā arī dalības maksas un ceļa izdevumu segšanu sportistiem - nodrošina lielākais medību centrs Baltijā „Purnavu Muiža”.

Lai pārstāvētu Latviju šajā Eiropas čempionātā, sportistiem bija jāpierāda sava meistarība divos atklātu sacensību atlases posmos, kas tika organizēti šī gada vasarā. 1. posms tika aizvadīts 2014. gada 3. maijā Zvārdes šautuvē „Zvārdes Dižmednieks” sacensībās, bet 2. atlases posms 2014. gada 14. jūnijā šautuvē Mārkulīčos “Purnavu Muižas kauss” sacensību ietvaros.

Uz Eiropas čempionātu kā “Purnavu Muiža” komanda dosies Mārtiņš Gaņģis, Mārtiņš Turkopulis, Jānis Kvāls, Nauris Matvijuks, Māris Jēkabsons un Andis Apse.

Novēlam izcilus sasniegumus un medaļas “Purnavu Muiža” komandai!

 

Čempionātu organizē Starptautiskā medību šaušanas sporta federācija - F.I.T.A.S.C. www.fitasc.com

 

Iepriekšējo gadu sacensības:

https://www.youtube.com/watch?v=iIvH9GUgHcY

Search engine powered by ElasticSuite