Purnavu Muižas kauss 2015 ir noslēdzies

19.06.15 | Purnavu Muiža

Purnavu muižas kauss 2015

Lai gan 13.jūnija rīts bija nomācies un gribējās prasīt, kur tad palika tie solītie 30 grādi, tad dienas laikā bija ļoti karsts gan temperatūras, gan sacensību ziņā.  

Atklājot sacensības, “Purnavu muiža” dibinātājs un īpašnieks Rolands Orlovskis uzsvēra, ka “Vienmēr bijis mērķis uz šiem mačiem pulcēt tos, kuri ir labākie valstī, un redzu, ka pulcējušies tiešām profesionāļi.” Ar dalībnieki skaitu vairāk nekā 50 katrā no trīs disciplīnām, Purnavu muižas kausos tik tiešām bija pulcējušies labākie no labākajiem.

SK-35 disciplīnā vienlaikus norisinājās Baltijas čempionāts, kas diemžēl nebija aktīvi apmeklēts no kaimiņvalstu puses, bet tas nebūt nebūtu bijis par šķērsli “Mārkulīču” sporta kluba šāvējam Edgaram Zeidmanim, kļūt par pirmo Baltijas čempionu SK-35 disciplīnā par punktu apsteidzot  “Mārkulīču” komandas šāvēju Ojāru Dālderu. Trešajā vietā Andis Apse, kurš izpildīja arī Meistara normatīvu. Apsveicam!

Šaušanā ar vītņstobra ieroci uz Eiropas zvēriem labākais bija Einārs Lapiņš ar iespaidīgu 199 punktu rezultātu, Petras Abukevičius ar 194 punktiem un Māris Jēkabsons ar 193punktiem.

Sportingā augstākos rezultātus sasniedza Einārs Lapiņš ar 65punktiem no 75, Kārlis Lapiņš ar 64 un Jānis Kvāls ar 63punktiem.

Absolūtais uzvarētājs visās trīs disciplīnās jeb kombinētajā vērtējumā bija Kārlis Lapiņš, otrā vieta Mārtiņam Gaņģim un trešais Mārtiņš Turkopulis. SVEICAM!

 

Visas dienas laikā bija iespējams piedalīties arī dažādās citās sacensībās, kā Mārkulīču Supermednieks, Mārkulīču pneimatika, loka šaušanā.

Sacensību dienā bija iespēja satikt pārstāvjus no ražotājkompānijām: Carl Zeiss - Aleksandru Prellu, Swarovski Optik – Aleksandru Belski un NORMA Ammunition - Andersu Brolundu, kurš lieliski parādīja savu šaut prasmi gan Eiropas Zvēros 190 punkti, gan Supermedniekā - ar divām sērijām, nodrošinot vietu finālā. Jāpiemin, ka Zviedrijā ar gludstobriem lodi praktiski vairs nešauj, katrā ziņā Anders bija pārsteigts.

Pasākumu papildināja iespēja izmēģināt medniekiem draudzīgās automašīnām - Ford Ranger un Subaru Forester.

Pasākuma izskaņā Swarovski Optik pārstāvis Aleksandrs Beļskis bija sagatavojis jaunā tēmekļa X5 testu 100m šautuvē, kur ikviens interesents varēja izšaut un izklišķināt jauno tēmekli uz nebēdu.

 

Paldies viesiem sacensību dalībniekiem un līdzjutējiem, kā arī pateicamies sacensību atbalstītājiem: Mauser Jagdwaffen, Norma Ammunition, Swarovski Optik, Carl Zeiss  Sport Optics, Seeland International & Harkila, Ballistol (F.W.Klever GmbH), Fluna Tec, Niggeloh.

Uz tikšanos nākamajā gadā!

 

Sacensību rezultātus skatīt šeit.


Search engine powered by ElasticSuite