Purnavu muižas/Latvijas komanda 8. FITASCE EČ kombinētajā medību šaušanā

15.07.15 | Purnavu Muiža

No 3.-5.jūlijam Čehijas pilsētā Pisekā norisinājās Eiropas prestižākās sacensības medību šaušanas sportā – 8. Eiropas čempionāts kombinētajā medību šaušanā.

Sacensības norisinājās trīs dienas kalnainā apvidū un ļoti karstos laika apstākļos. Pavisam kopā sacensībās piedalījās 180 šaušanas sportisti no 14 Eiropas valstīm. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja arī nacionālā komanda „Purnavu muiža” 6 šaušanas sportistu sastāvā.

  

Par rezultātiem

 Šogad uzvaras laurus plūca Somu kombinētās šaušanas izlase, kas aiz sevis atstāja mājiniekus Čehus. Čehi piekāpās somiem par nieka 4 punktiem, kas realitātē ir viens sašauts šķīvītis gludstobra disciplīnā. Godpilno trešo vietu ieņēma Slovēnijas komanda, kas uzvarētājiem Somiem piekāpās vien par 30 punktiem.Slovēnija būs tā valsts, kas nākamgad uzņems jau 9. Eiropas čempionātu kombinētajā medību šaušanā.

Latvijas izlasei „Purnavu muiža”, kas salīdzinot ar pagājušā gada rezultātiem, punktu skaitu gan ir palielinājusi, taču šogad 12. vieta komandu kopvērtējumā. Latvijas komandas „Purnavu muiža” ietvaros neiztika bez pozitīviem pārsteigumiem. Divi no komandas dalībniekiem Mārtiņš Turkopulis un Jānis Kvāls gludstobra disciplīnā iešāva maksimālo punktu skaitu 25 no 25, kas automātiski tika atzīmēts ar veiksmīgo šāvēju cepuru šaušanu.

Arī šogad jāsaka paldies viesiem iesaistītajiem cilvēkiem, treneriem, atbalstītājiem, šaušanas entuziastiem par to, ka noorganizēja iespēju Latvijas šaušanas sporta entuziastiem jau otro gadu pēc kārtas pārstāvēt Latviju šajās fantastiskajās sacensībās. Tie nav tikai seši komandas dalībnieki, kuri izturēja atlasi, lai tiktu uzaicināti nest Latvijas vārdu pasaulē, tie ir visi tie cilvēki, kas ieguldīja savus spēkus, sviedrus, naudu un, iespējams, arī veselību, lai Latvijas komanda būtu un tiktu pārstāvēta.

Paldies mednieku veikalam „Purnavu muiža”, personīgi Rolandam Orlovskim, Anitai Bagātai, Arnim Bērziņam, Kristapam Prudānam, Tomam Ervikam un Vilnim Jaunzemam. Paldies, Latvijas kombinētās medību šaušanas komandas „Purnavu muiža” dalībniekiem Mārtiņam Gaņģim, Mārtiņam Turkopulim, Naurim Matvijukam, Jānim Kvālam, Mārim Jēkabsonam un Artim Lambam un komandas menedžerim Jānim Zandbergam.


Search engine powered by ElasticSuite